News Flash:

Repartizarea la Evaluarea Nationala va fi crancena. Batalia se va da pe colegiile de top. Vezi care sunt ultimele medii de admitere - GALERIE FOTO, VIDEO

20 Iunie 2018
5955 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7383 RON (0.0000)
USD: 4.2016 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

• S-au publicat rezultatele candidatilor ieseni la Evaluarea Nationala - EN 2018 • Inainte de etapa de contestatii, se inregistreaza la nivelul judetului Iasi un procent al notelor la Limba si literatura romana peste 5.00 de 87.76 la suta si un procent de 66.01 la suta al notelor peste 5.00 la Matematica • Procentele sunt mai mici fata de cele inregistrate anul trecut, si anume 92.26 la suta la Limba si literatura romana si 71.92 la suta la Matematica • Rezultatele obtinute în judetul Iasi sunt comparabile cu cele obtinute in 2016, când procentul notelor peste 5.00 la Romana a fost de 88.96 la suta, iar la Matematica de 74.06 la suta Emotii la final, in aceste zile, pentru aproximativ sase mii de absolventi ai claselor a VIII-a care au sustinut testele de la Evaluarea Nationala (EN) 2018 din judetul Iasi • Ieri, 19 iunie, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a publicat rezultatele partiale, pana la ora 12:00, inainte de contestatii • Pe de alta parte, in intervalul 29 iunie - 9 iulie urmeaza etapa de inscriere pentru admiterea computerizata in clasa a IX-a • Aici, avand in vedere primele si ultimele medii de anul trecut si dificultatea subiectelor, anul acesta e posibila o crestere a acestora cu pana la 15 sau 20 de sutimi in unele cazuri (in principal la marile colegii din municipiul Iasi - n.r.)

Inainte de etapa de contestatii, se inregistreaza la nivelul judetului Iasi un procent al notelor la Limba si literatura romana peste 5.00 de 87.76 la suta si un procent de 66.01 la suta al notelor peste 5.00 la Matematica. Procentele sunt mai mici fata de cele înregistrate anul trecut, si anume 92.26 la suta la Limba si literatura romana si 71.92 la suta la Matematica.

"Numarul notelor de 10 este mai mare la Limba romana fata de anul trecut, si anume 146 de note de 10, fata de 100 înregistrate anul trecut, pe cand la Matematica se constata o scadere importanta: doar 145 de note de 10 în acest an, fata de 283 înregistrate la Evaluarea Nationala 2017, în judetul Iasi. Numarul mediilor generale de 10 este comparabil cu cel din 2017, inregistrându-se deocamdata 32 de medii de 10, fata de 37 în 2017. In 2016, se inregistrau inainte de contestatii 26 de medii de 10 la nivelul judetului nostru. Aceste date sunt provizorii, urmând ca rezultatele definitive sa fie publicate in ziua de 23 iunie 2018, în urma solutionarii contestatiilor. Acestea se pot depune astazi (ieri - n.r.), de la ora 14:00 si pana la ora 19:00, la secretariatele unitatilor de invatamant unde candidatii au sustinut probele de examen.

VEZI AICI REZULTATELE PRELIMINARE LA EVALUAREA NATIONALA - JUDETUL IASI

Cine sunt DECARISTII de la Iasi

Candidatii ieseni care au obtinut NOTE de ZECE sunt: Carina Airinei, Maria Stefana Alexoae, Antonia Ruxandra Badarau - Rata, Daria Cristiana Bitica, Maria Bitica-Fainarea, Alexandru Boris Ciocoiu, Maria Greceanu, Emilia Lombada, Diana Elena Lupascu, Ioana Andreea Nimigeanu, Alexandru Ingrid Andreea, Simionesc Dragos, Ranya Andreea Shannak si Maria Selevestru de la Colegiul National. De altfel, institutia ieseana este in top cinci pe tara ca rezultate de anul acesta la EN. Pe lista se afla si Daniela Ioana Cojocaru, Medeea Maria Zaharia, Ioan George Stoica, Ana Estera Oanta, Andrei Daniel Nastas si Ioana Muha de la Colegiul National "Costache Negruzzi". Urmeaza Mihaela Hudisteanu, Maria Cioratanu, Alexandra Rusu Alexia, Miruna Sacrieru, Francesca Ramascanu, Monica-Gabriela Repede de la Colegiul National "Emil Racovita", respectiv Diana Carausu si Anca Popa de la Liceul Teoretic "Miron Costin" din municipiul Iasi, Maria Malina Harasim - Liceul Teoretic "Miron Costin" din orasul Pascani, Maria Iuliana Pescar - Scoala Gimnaziala "Bogdan Petriceicu Hasdeu" si Stefania Mihaela Robu de la Scoala Gimnaziala Mogosesti-Siret, respectiv Ioana Lorena Vasile de la Colegiul National "Mihail Sadoveanu" din orasul Pascani.

Citeste si : ATENTIE! Informatii IMPORTANTE pentru absolventii clasei a VIII-a! Trebuie sa stiti aceste lucruri pentru a intra la liceu

Cum se calculeaza media de admitere in liceu. Cand are loc repartizarea computerizata

De precizat ca media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de Evaluare Nationala, care are o pondere de 80 la suta, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20 la suta in calculul mediei de admitere. Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2018: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN unde MA = media de admitere; ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII si EN = media generala obtinuta la examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a.

Pe de alta parte, Comisia Nationala de Admitere va transmite comisiilor judetene baza de date cu mediile de admitere si ierarhia judeteana prin activarea sectiunilor si rapoartelor specifice in aplicatia informatica centralizata.

Pe 26 iunie, secretariatele scolilor vor completa fisele de inscriere cu numele si codul unitatii de invatamant gimnazial, datele personale ale absolventilor clasei a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele si mediile pe care le-au obtinut la EN, clasa a VIII-a si mediile de admitere, prin tiparirea acestora din aplicatia informatica centralizata. Apoi, se va anunta ierarhia la nivel judetean, conform procedurii stabilite de Comisia Nationala de Admitere.

Citeste si : Topul elevilor din Iasi care au obtinut note de 10 pe linie la Evaluarea Nationala 2018

"Calendarul acestei etape este urmatorul: 29 iunie - 3 iulie, absolventii de gimnaziu si parintii acestora vor completa optiunile in fisele de inscriere, asistati de diriginti. Absolventii de gimnaziu care doresc sa participe la admitere in alt judet vor completa fisele de inscriere conform procedurii stabilite de Comisia Nationala de Admitere. 29 iunie - 3 iulie, introducerea datelor din fisele de inscriere in baza de date computerizata, 30 iunie - 4 iulie, candidatii si parintii vor verifica fisele editate de calculator si vor corecta eventualele greseli din baza de date. Afisarea listelor corectate in aplicatia informatica computerizata se va face dupa cum urmeaza: 4 iulie - ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean, iar Comisia din centrul de inscriere va preda fisele de optiuni originale catre centrul de admitere judetean. Pe 5 iulie, centrul de admitere judetean va transmite Centrului National de Admitere baza de date prin confirmarea finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata. Pe 6 iulie, Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene vor verifica, corecta si ulterior transmite baza de date catre comisia nationala. De asemenea, pe 6 iulie se va face corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata", arata reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Cel mai important moment va fi pe 9 iulie, cand va avea loc repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor claselor a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2018 - 2019. Urmeaza ca intre 10 si 13 iulie sa aiba loc depunerea dosarelor de inscriere la scolile unde au fost repartizati candidatii.

Citeste si : IATA CU CE MEDII SE VA INTRA IN LICEELE SI COLEGIILE din judetul Iasi, dupa publicarea REZULTATELOR finale la EVALUAREA NATIONALA 2017

Care au fost cele mai mari si cele mai mici medii de admitere la Iasi, anul trecut

In acest context, (avand in vedere ca anul acesta mediile ar putea creste cu pana la 20 de sutimi - n.r.) rezultatele admiterii 2017, dupa prima etapa a repartizarii computerizate in clasa a IX-a, sunt un reper pentru candidatii de anul acesta.

Astfel, TOPUL celor mai bune licee iesene a fost urmatorul: pe primul loc, privind ultima medie de admitere, s-a aflat Colegiul National din Iasi, cu specializarea Matematica-Informatica. Concurenta a fost una mare, tinand cont ca toate locurile au fost ocupate, ba chiar mai mult, ultima medie de admitere a fost una foarte mare. Ultimul elev care a ocupat un loc la un celebru colegiu iesean a avut media de 9.75.

Pe locul doi in ierarhia mediilor mari, s-a aflat tot specializarea Matematica-Informatica, dar din cadrul Colegiului National "Emil Racovita" din Iasi, ultimul elev admis la aceasta specializare avand media de 9.72. Topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere a fost completat tot de Colegiul National din Iasi, cu specializarea Stiinte ale Naturii, iar ultima medie de admitere a fost 9.71.

Citeste si : REZULTATELE FINALE ale repartizarii COMPUTERIZATE la clasa a IX la nivelul judetului Iasi. Viitori liceeni, ADMISI cu NOTA 3.27

In clasament au urmat: Emil Racovita - Stiinte ale Naturii cu ultima medie 9.64; Colegiul National "Costache Negruzzi", Matematica-Informatica cu 9.60; Colegiul National "Mihai Eminescu", Matematica-Informatica 9.57 (Sectie de engleza); Costache Negruzzi, Stiinte ale Naturii cu 9.55; Mihai Eminescu, Stiinte ale Naturii cu 9.45; Colegiul National, Filologie cu 9.38, respectiv Costache Negruzzi, Filologie cu 9.36. Pe de alta parte, medii mari de admitere anul acesta (ultima sa treaca de NOUå - n.r.) ar putea fi si la: Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", Liceul Teoretic "Miron Costin" sau Colegiul National "Stefan cel Mare" Hirlau, Colegiul National "Mihail Sadoveanu" din Pascani sau Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iasi.

Citeste si : TOPUL celor mai bune licee din Iasi, dupa ultima medie de admitere! Iata si lista RUSINII

La polul opus, anul trecut, liceele cu cele mai mici medii de admitere au fost: Colegiul Tehnic "Ioan C. Stefanescu", specializarea Turism si alimentatie, avand ultima medie de 3.52; Liceul Tehnologic Agricol "Mihail Kogalniceanu" Miroslava, Industrie alimentara, avand o medie de 3.38 sau Liceul Tehnologic "Petru Rares" din Targu Frumos, cu specializarea Agricultura, avand o medie de admitere de 3.27.

Tragand o linie, se observa tendinta tot mai accentuata a viitorilor liceeni de a se indrepta spre profile de tip "real". In urma unei analize, observam ca din top 10 medii de admitere, cele mai "ravnite" profile sunt cele reale, acestea regasindu-se intr-o pondere de opt din 10 cele mai mari medii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Badarau_Rata_Antonia_Ruxandra

Galerie Video


contestatii iasi procent matematica evaluarea nationala
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022757 (s)