Actualitate

Un nou director la CET Iasi. Executarea silita este tot mai aproape

Publicat: 23 iul. 2013

@ Sefii din Primaria Iasi au schimbat administratorul termocentralei iesene, dupa ce au pierdut mai multe procese si risca sa ramana si fara patrimoniul in valoare de 5 milioane de euro @ O firma fantoma a pus mana pe instalatiile CET-ului, dupa o gafa monumentala a administratiei locale

Razboiul dintre afaceristii care au pus mana pe patrimoniul termocentralei si sefii din Primaria Iasi, care au scapat afacerea din mana, intra intr-o noua etapa. Speriati ca pierd procesele pe banda rulanta cu cei care au cumparat patrimoniul CET SA, sefii din Primaria Iasi au decis sa numeasca un alt administrator in locul lui Dorin Ivana, directorul urmarit de DNA pentru stopaj la sursa. Noul administrator special al CET SA este Costel Bejenariu, fostul director adjunct al Habitat Project. Acesta urmeaza sa fie validat de judecatorul sindic, intrandu-si apoi in drepturi.

Dupa ce au vazut ca administratorul judiciar al CET SA, adica firma Management Lichidare Reorganizare Iasi SPRL, nu vrea sa conteste licitatia prin care o firma fantoma din Galati a cumparat instalatiile termocentralei la pret de fier vechi, edilii locali au incercat sa-l inlature pe Corneliu Mititelu, administratorul MLR Iasi. Primaria Iasi a sesizat judecatorilor „nereguli grave în activitatea administratorului judiciar, inclusiv vânzarea la fier vechi a unor active ale societatii, pentru care municipiul Iasi a cerut în instanta recuperarea lor”, asa cum se mentioneaza in dosar.

Instanta a respins insa aceasta cerere si a decis ca licitatia a fost organizata corect si nu exista motiv ca firma lui Mititelu sa fie inlocuita. Oamenii legii au respins si contestatia depusa de Primaria Iasi impreuna cu Dalkia, acestia cerand sa se anuleze executarea silita a patrimoniului CET SA in valoare de aproximativ 5 milioane de euro, un pret mult mai mic fata de cel al pietei.

Patrimoniul include instalatii functionale folosite in procesul de producere a energiei electrice si termice. Dupa ce a pierdut toate aceste parghii, Primaria Iasi a cerut sa fie numita presedinte in adunarea creditorilor la insolventa CET SA, iar la sfarsitul saptamanii trecute, sefii din Palatul Roznovanu au organizat o intalnire foarte discreta si au decis sa scape de Dorin Ivana, administratorul delegat al CET SA. „Aceste sentinte nu sunt nici definitive, nici executorii si vor fi contestate in perioada imediat urmatoare”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.

Edilii locali au precizat ca au fost vandute mai multe piese si instalatii care nu trebuiau incluse in caietul de sarcini. Acum, firma SC Shine din Galati, devenita intre timp SC Shine Bucuresti, urmeaza sa inceapa executarea silita, insa mai exista cateva cai de atac.loading...

Comentarii
  • A SCHIMBAT UN HOT CU ALT HOT ASA CUM A FACUT SI CU TERMO SERVICE,L-A SCIMBAT PE ANDRIES CU TUDOSE DAR DE FAPT TOT ANDRIES E IN SPATELE HOTIILOR DE LA TERMO SERVICE ,DA,DIRECTOR ADJUNCT.NICHITA TREBUIE LUAT PRIMUL LA PURIFICAT DE DNA.

  • Da pentru smenurile facute in CET si banii da-ti lui Nichita pentru fotbal, fara acoperirea legala de lege peste 25 miliarde lei, asta de ce nu intra in puscarie sau este acoperit ca sa nu traga si pe altii mai mari dupa el la mititica.

  • ha,ha,ha lipsa de ocupatie!!!! va puneti mintea cu prostii de la „bzi”siteu l lui peste prajit!niste prosti adunati gramada…..

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit