Eveniment-Social

Rasturnare de situatie! Un director din Iasi a fost trimis in judecata dupa ce s-a imbogatit prin tot felul de combinatii. Credea ca a scapat

Publicat: 26 iul. 2017

@ Fostul sef al unei institutii din judetul Iasi a incaput pe mana judecatorilor @ Desi a sperat ca va scapa basma curata din toate combinatiile in care s-a bagat, lucrurile au stat tocmai invers @ In urma cu cateva zile a fost inregistrat un dosar la Judecatoria Iasi prin care personajul respectiv este trimis in judecata pentru conflict de interese si complicitate la conflict de interese @ Timp de cativa ani de zile si-a facut de cap in institutia unde a fost numit politic

Situatie complicata pentru un fost director de institutie din Iasi. Andrei Leonarg Buiceag, fost director al actualei Agentii Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), a fost agatat de judecatorii ieseni si trimis in judecata pentru conflict de interese si complicitate la conflict de interese.

Dosarul 20492/245/2017 a fost inregistrat in 18 iulie pe sectia penala de la Judecatoria Iasi, Buiceag fiind implicat in dosar cu Doru Constantin Scripcaru, alaturi de care a comis mai multe fapte penale. Scripcaru este presedintele Patronatului Uniunii Generale a Industriasilor (UGIR) si membru in comisiile pentrru formare profesionala. Cei doi au facut aceste lucruri alaturi de alte persoane, care intre timp au incheiat intelegeri cu procurorii si au scapat basma curata.

Cum s-a ajuns aici? Fostul director al AJPIS a fost dat pe mana procurorilor dupa ce s-a constatat ca a fost incompatibil si a savarsit infractiunea de conflict de interese.

Potrivit inspectorilor ANI, Buiceag a încalcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativa si penala, întrucât, în calitate de presedinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor a Judetului Iasi, a semnat mai multe decizii prin care s-a numit singur sau pe fosta sa sotie în calitate de membru al unor structuri pentru formarea profesionala. De pe urma acestora a incasat sume frumoase de bani, lucru care a atras si atentia inspectorilor ANI. In urma procesului, Andrei Buiceag risca o pedeapsa de la unu la cinci ani si interzicerea unor drepturi.

Citeste si : Un imens scandal de coruptie zguduie o institutie ieseana – FOTO

Cum a fost prins Buiceag

Ceea ce a facut fostul director al AJPIS a iesit la iveala in urma cu doi ani in urma unor aspecte semnalate de Agentia Nationala de Integritate.

„Buiceag Andrei Leonard a încalcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativa si penala, întrucât, în calitate de Presedinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor a Judetului Iasi, a semnat, în perioada 2011 – 2012, un numar de zece decizii ale Comisiei prin care s-a numit pe sine sau pe sotia sa în calitate de membru în cadrul comisiilor de examinare pentru organizarea si desfasurarea examenelor de absolvire a unor programe de formare profesionala. Astfel, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi în vederea verificarii indiciilor privind savârsirea de catre Buiceag Andrei Leonard a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al României. El a detinut functia publica de conducere de director executiv în cadrul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi în perioada 21 iunie 2010 – 03 februarie 2014”, se arata in nota celor de la ANI care a dus la toata aceasta situatie.

Citeste si : Directorul unei importante institutii din Iasi, demis pentru incompetenta

Ce risca fostul director?

In urma cu cateva zile, Andrei Buiceag a primit NUP pentru alte 5 infractiuni de conflict de interese. Este vorba despre fapte comise intre 2010 si 2013, pe care procurorii le-au clasat. Cu toate acestea, pentru alte fapte Buiceag a fost trimis in judecata recent. Faptele comise se incadreaza la articolul 301 din Noul Cod de Procedura Penala privind conflictul de interese.

„Fapta functionarului public care, în exercitarea atributiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pâna la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu închisoarea de la unu la cinci ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”, se arata in articolul din NCCP.

In cursul anului trecut, Buiceag a fost demis din functia de la AJPIS. Masura a fost luata in urma rezultatelor obtinute conform raportului de evaluare comandat de catre directorul Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala, conform caruia acesta nu si-ar fi dus la indeplinire sarcinile de serviciu de care era responsabil.

Mai precis, Andrei Buiceag a avut pe parcursul anului trecut cinci sarcini de serviciu, pe care nu le-a dus la indeplinire mai deloc. Practic, in urma evaluarii, acesta a primit calificativul „nesatisfacator”, primind o nota de doar 1,16, conform calculelor facute dupa indicatorii de performanta. La acestea s-au adaugat si dosarele in care este cercetat.loading...

Comentarii
   • Bai tata! Deocamdata e inculpat infractor si trimis in judecata si nu mai pupa functii publice ca deh, avea aspiratii inalte. Iar eu invart bine volanul, sa vedem noi cum o sa-l invarta el, poate mai da inapoi din banii furati

     • Dar nu si posibilitatea de a mai ocupa functii publice :)))) ca tot il felicita nevasta-sa pe fb de bun ce e! SSe pare ca nu e chiar asa bun! Dar orice sac isi are peticul: o parasuta notorie a gasit un hot, suna cunoscut?

     • Mai Buiceag mic si prost, se vede de la o posta ca-ti iei apararea singur! Esti trimis in judecata tigane!!! Oftica-te!!! Iar nevasta-ta are liber la postari lacrimogene si victimizante pe fb! Ai primit ce meriti!

 • Cati bani a dat gorgojea ala care a tinut interimatul pt articol ala care nu. S a prezentat la concurs din motive medicale ,iar acum o da ca nu prea e interesat sau si au luat tatucii manuta de pe el de nu mai e asa compatibil cu functia

 • Bine ca s-a dus piticania numita in functie de Muaela a lu Popa pe cand aceasta taia si spanzura la PDL si numea directori cu carnet de partid.Dar nu numai,acestia trebuiau sa-i dea peschesul.De aceea se numea singur in comisii.Ar trebui sa spuna lindi-celul si cat lua de la cei pe care ai numea in comisii.De ce mai este mentinut Scripcaru care isi numea nevasta in comisii,iar aceasta se ducea la examene fiind pontata si la functia ei de baza de la recoltari sange.Isi numea si fiica sa nu ia altcineva banul.Dar cand pu-licuta de Andrei s-a pus singur in fruntea Asociatiei APROFE nu afost in incompatibilitate? Ai obliga pe cei care examinau sa se inscrie la cursurile organizate de el si senilul de Oatu contra sumei de 700 lei. Dar cand facea sex in birou? Se credea D-zeu pe pamint idiotul. Mai vreti si alte stiri?

Adauga un comentariu