Actualitate

Cutremur in lumea interlopa din Iasi! Patru golani renumiti au fost aruncati ieri in puscarie pentru cinci decenii! Tradati din interior!

Publicat: 21 iun. 2018

@ Membrii retelei au ajuns in situatia de a se suspecta unii pe altii in momentul in care au intrat mascatii peste ei @ Fetele au acceptat sa povesteasca cam tot ce au facut @ Ieri, judecatorii au condamnat cinci membri ai acestei retele extrem de agresive la peste cinci decenii de inchisoare @ Unul dintre lideri a primit o pedeapsa de 14 ani de detentie @ Fetele erau obligate sa practice prostitutia in Roma

Pare a fi una dintre cele mai importante retele de crima organizata care a functionat in Iasi in ultimii ani de zile, specializata in traficul de carne vie. Nu conta daca fetele sunt minore sau nu, conta daca doreau sa practice prostitutia sau nu. Tot ce conta erau banii. Ar fi vorba de cateva sute de mii de euro, bani care au fost facuti intr-un timp relativ scurt de membrii acestei retele. Fetele erau obligate sa se prostitueze in Italia, reteaua condusa de acest grup de tineri din Iasi fiind foarte puternica acolo.

Cristian Mircea, cunoscut in lumea interlopa sub numele de Katy, a iesit mai repede din acest dosar, fiind condamnat in aceasta primavara la executarea unei pedepse de 11 ani de inchisoare de catre judecatorii de la Tribunalul Iasi. Pe de alta parte, inca cinci inculpati au ramas sa fie judecati in continuare.

Ieri, Tribunalul s-a ocupat de fiecare in parte si a decis condamnarea lor pentru infractiunile de constituire de grup organizat, trafic de minori si trafic de persoane. Robert Neagu a fost condamnat la 14 ani de inchisoare, Nixen Neagu si Andrei Costache Roman fiind pedepsiti la cate 11 ani fiecare.

Pedeapsa cea mai mica a primit-o Valeriu Nastasia, respectiv sase ani de inchisoare. In toata aceasta poveste a fost implicata si o femeie care se ocupa de instruirea fetelor, dar si de racolarea lor. Este vorba despre Ana Neagu, aceasta fiind condamnata la 12 ani de inchisoare. Decizia de ieri nu este definitiva, dosarul urmand sa ajunga la Curtea de Apel Iasi.

Un grup foarte bine structurat

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi sustin ca acest grup organizat, din care faceau parte cei mentionati mai sus, a luat nastere in anul 2011.

"În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Iasi s-a constituit un grup infractional organizat, initiat de catre inculpatul Costache Raj, având ca scop racolarea, transportul, cazarea si exploatarea sexuala transfrontaliera a unui numar de 6 persoane vatamate minore, cu vârste cuprinse între 15 si 17 ani si 24 persoane vatamate majore care proveneau din familii defavorizate, cu un grad redus de instructie, într-o stare materiala extrem de precara, cu diferite vulnerabilitati. În perioada 2011-2016, inculpatul Costache Raj a coordonat si a supravegheat în permanenta întreaga activitate infractionala de recrutare a tinerelor minore si majore, cazarea, transportul si exploatarea acestora în Italia, Roma si totodata a coordonat, racolat si exploatat sexual persoanele vatamate pe teritoriul municipiului Iasi", au precizat procurorii.

"La grupul initiat de catre inculpatul Costache Raj a aderat inculpatul Neagu Robert, care se ocupa de derularea actelor de recrutare, cazare, transport si exploatare sexuala a tinerelor, inculpatul Bobocel Constantin (decedat într-un accident de masina în cursul urmaririi penale) si inculpatii Neagu Robert, Neagu Nixen si Roman Costache Andrei, care au avut rolul de a racola tinere minore si majore, de a le caza la domiciliile lor sau în apartamente închiriate pe raza municipiului Iasi", au completat procurorii DIICOT Iasi. Fetele erau racolate sub promisiuni false ca vor fi angajate in baruri si ca vor castiga sume mari de bani.

O prietena a adus-o in cercul traficantilor

Victimele acestei retele au povesti care de care mai dureroase. Unele dintre ele au acceptat sa vorbeasca deschis, altele au refuzat. De exemplu, Diana R. avea 18 ani in momentul in care a fost transformata in prostituata. Povestea ei ascunde doar lacrimi, nopti nedormite, batai, frica, dezolare si multe planuri de sinucidere. In luna decembrie 2012 a cunosc

ut-o pe Anca H. intr-un internet café din zona Podu Ros. Cele doua fete s-au imprietenit destul de repede.

"Anca i-a povestit ca a fost plecata in Italia, in anul 2012, si a lucrat ca ingrijitoare la o batrana si a intrebat-o daca nu doreste sa mearga si ea in Italia pentru a castiga bani. Diana i-a spus ca are mare nevoie de bani, pentru ca are un copil pe care il intretine", a povestit un anchetator specializat in combaterea crimei organizate.

A doua zi, Anca a venit la intalnirea cu Diana alaturi de un tanar pe care l-a prezentat ca fiind iubitul sau. In realitate, era pestele ei, dar fata nu putea spune adevarul de frica sa nu fie ucisa. Asa a ajuns Diana R. intr-o casa din zona Pacuret, o zona in care chiar si politistii se tem sa intre. Ulterior, a fost dusa in Italia, acolo unde a fost nevoita sa suporte chinuri greu de descris in cuvinte.loading...

Comentarii
 • Maiiiiii lumea interlopa ………lam lachit pe vasilica corduneanu la puscarie cu pipi in sticla de suc mam pisat in cola si lachiou a baut pipi poate confirma cip cioclu era in cam la prev… la iasi smecherii p….li pe florinel cor la botosani pe sec2 lam terorizat eu si iulian anea esea din cam cu portia hahahahahah anea si paiu fortza de la tg frumos…….

  • Dar nu luai tu ,mai degraba,cartea de gramatica si o lacheai pe ea? Uite,fiu’miu din clasa a-I-a ma intreaba cine e prostul care scrie, asa ,ca un analfabet?

   • Sa afle si fiul, pentru ca tatal nu stie, se spune clasa intai, nu cum ati dactilografiat dumneavoastra. Dar restul comentariului e perfect si cu punctul pe „i”.

 • Livisor pi….zdo numai tirat stai si vb aiurea pune astea mana pe tine sparge ficatu in tine….lachioiule niste sobolani tu si anea si besika aia de paiu

 • Sa vedem cati or mai fi pe aici cand li se va da definitiva! Ca toti o tulesc din tara si nu-i mai aduce nimeni inapoi. Stati cu ochii pe ei sa nu o stearga, altfel o sa bociti prin ziare ca au fugit si nu sunt de gasit nicaieri!

 • Ce interlopi mai sunt și tziganii astia urâți și nespălati? Astia nu știu nici sa vorbească nici sa se comporte in societate , oricare ar fi ea. Sunt analfabeți, neciopliți și muritori de foame cu figuri in capurile alea goale.

  • ,,Interlop” e un sinonim pentru ,,scursura societatii” inventat de PSD pentru votantii lor,sa le dea importanta si sa-i incurajeze pentru a iesi la vot.

 • Pedepsele sunt prea mici pentru faptele lor. La noi, daca cineva comite mai multe infractiuni, pedepsele nu se insumeaza. Se ia pedeapsa cea mai lunga si se adauga o parte din totalul celorlalte pedepse. Complet gresit. Modul de calcul favorizeaza infractorul. Trebuie facut ca in SUA – sa se insumeze pedepsele fara reducere. Ai gresit, platesti pentru fiecare fapta pe care ai facut-o. Nu prima integral, celelalte cu reducere. Nu suntem la supermarket in black friday.

 • Numai pt poza aia avand cutitele in mana in spatiul public le-aș da 10 ani la fiecare.
  Ciori..cu creier de furnica…care se cred mafioți.

 • noi numai tigani avem ei nu stiu carte dar stiu sa racoleze fete pentruprostitutie a ti vazut ***** cu carte sau sa munceasca in fabrici nici pe timpul comunismului nu vedeai in fabrica asa ceva daca ar trai tepes ce bine ar fiii

Adauga un comentariu