Actualitate

Proiect imobiliar major in Nicolina! Au venit din Italia si vor sa ridice doua blocuri turn. Surse din piata imobiliara arata interesul marilor dezvoltatori

Publicat: 13 iul. 2018
1

@ Au muncit in Italia, au investit intr-un teren bine pozitionat in Iasi si vor sa ridice doua blocuri turn @ Investitia ar fi de minimum 5 milioane de euro @ Daca afacerea va reusi, urmasii nu vor mai trebui sa munceasca mult timp @ Deocamdata, PUZ-ul se afla in dezbatere publica @ Sotii Adumitroaei sunt plecati la munca, in Italia @ "Nu stim daca acest proiect se va face cu fonduri proprii. Este si varianta unei vanzari. Cred ca in proportie de 80 la suta vor construi ei. Sunt plecati in Italia de multi ani, s-a lucrat in constructii, au muncit foarte mult", spune reprezentantul investitorilor

Valul proiectelor imobiliare este din ce in ce mai puternic. Fiecare bucata de teren din Iasi este valorificata in speranta dezvoltarii unor proiecte care sa genereze un profit rapid. Este si cazul investitorilor Constantin si Claudia Adumitroaei. Cei doi sunt necunoscuti pe piata imobiliara.

Surse din aceasta zona au spus pentru BUNA ZIUA IASI ca cei doi vor vinde proiectul dupa avizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Deja este vehiculat numele dezvoltatorului Daniel Niculita, care a pornit un proiect asemanator in aceeasi zona.

Contactat telefonic, Niculita a infirmat zvonul. Recent, PUZ-ul lui Adumitroaei a intrat in dezbatere publica. Terenul de aproape 3.000 de metri patrati, situat pe soseaua Nicolina, nr.60, a fost achizitionat in 1998 si 2015, fiind vorba de doua parcele.

Conform documentatiei, beneficiarul intentioneaza sa ridice doua blocuri de locuinte colective, spatii comerciale si birouri, regimul de inaltime propus fiind de 2S+P+11E, fara sa depaseasca 40 de metri.

Deocamdata nu au fost oferite detalii legate de numarul locurilor de parcare. Conform estimarilor, realizarea proiectului ar costa in jur de 5 milioane de euro. Dupa perioada de dezbatere publica, PUZ-ul va fi analizat in cadrul Comisiei de Urbanism.

Citeste si : Valul proiectelor imobiliare nu se opreste! Inca un bloc va fi construit in zona CUG

Au muncit pe branci

Reporterii BZI au luat legatura cu reprezentantul sotilor Adumitroaei. Acesta a precizat ca, cel mai probabil, proiectul nu va fi vandut. "Eu sunt reprezentantul sotilor Adumitroaei. Ei sunt plecati in Italia. Nu stim daca acest proiect se va face cu fonduri proprii. Este si varianta unei vanzari. Cred ca in proportie de 80 la suta vor construi ei. Sunt plecati in Italia de multi ani, s-a lucrat in constructii, au muncit foarte mult. Vor sa se intoarca din nou in tara, sa se pensioneze. O parcela a fost cumparata in 1998, iar cealalta in urma cu trei ani, de la o firma falimentara", spune Claudiu Adumitroaei.

Citeste si : Proiecte imobiliare fabuloase la Iasi! Cartiere intregi de blocuri depind de un singur pix. Decizia va fi luata in cel mai scurt timp

Cel mai mare proiect

Nu departe de proiectul sotilor Adumitroaei a fost prezentata o investitie imensa ce apartine unor afaceristi slovaci. Conform proiectului celor de la Sticknet Investment SRL, conform PUZ, vor fi construite cladiri cu un regim de inaltime de 2S+D+P+11E, suprafata studiata fiind de 23.771 metri patrati, pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina.

Proiectul general vizeaza construirea a 40 de blocuri. Deja a primit avizul Comisiei de Urbanism. Sticknet Investment SRL, cu sediul in Bucuresti, este administrata de catre Julia Csakvariova, cetatean slovac, iar ca unic actionar apare Sticknet Development, cu sediul in Cipru.

In acest moment, firma are pierderi de 14,2 milioane lei si datorii de 204 milioane lei. Terenul fostei fabrici a fost cumparat in 2009, cu aproape 26 milioane de euro. Terenul a fost vandut de catre Real Estate Development SRL.

Vanzarea activelor Nicolina a inceput in 2007 la initiativa Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Licitatiile pentru vanzarea a 18 hectare dintr-un total de 31 hectare au fost castigate de catre Concept Investment si Real Estate Development.

Intre timp, slovacii au transferat investitia pe alta societate: Nicolina Park Iasi SRL. Societatea este administrata de catre Zlocha Kakub si are ca asociati CZ Slovakia A.S. si Trajekt Plus A.S.

Citeste si : Consilierii locali PSD au blocat proiecte importante de urbanism. Liberalii au votat chiar daca partidul le-a interzis. Edilii pregatesc un proiect de milioane de euro

Comentarii
  • Conform legii 50/1991, actualizata in 2018, primaria nu poate emite autorizatia de construire fara acordul vecinilor exprimat in forma autentica.

  • In 2 zile articolul asta nu a atras trafic si nici comentarii. Pe nimeni nu intereseaza imigrantii in Italia. Astia nu sunt investitori adevarati ci niste pulifrici care merg pe credite. Aia de cumpara de la ei isi pot pierde proprietatea daca „inveatitorii” nu marcheaza banul inapoi la banci. Sugerez redactiei sa il scoata de pe manseta, sa avem si noi ce comenta la ceva competent.

Adauga un comentariu